Welkom bij de Bossche Watertaxi!

Vanaf April 2022 verwelkomen we u weer graag op onze watertaxi, het alternatief voor de fiets of korte wandeling om op een originele manier de mooiste plekje van onze stad te ontdekken.

De Bossche Watertaxi verbind de stad ‘s-Hertogenbosch en zijn verschillende kwartieren via het water, van het hippe en moderne Paleiskwartier, naar de bruisende hotspot op de Tramkade en de gezellige binnenstad van de stad ‘s-Hertogenbosch.

Kaart opstapplaatsen watervervoer

 

 

Stap aan boord van de lijndienst
of bel een watertaxi.

Openbare op- en afstapplaatsen watervervoer:

2. Aa-Wal
3. Zuid-Willemsvaart
4. Zuid-Willemsvaart
5. Kruithuis
6. Citadel
7. Tramkade
8. Brabant Hallen (Diezekade)
9. Gruyterfabriek
10. Loskade Engelen
11. Bolwerk St. Jan (opstapplaats Kring Vrienden)
12. Wilhelminabrug
13. Vughtereiland
14. Bastionder
15. Fort Sint Antonie

Hoe kan ik een watertaxi reserveren?

Reserveer direct via dit keuzemenu:

De meest geboekte Watertaxi locaties:

Halte Tramkade

De Tramkade in Den Bosch is de culturele en creatieve hotspot. Deze voormalige veevoederfabriek en het terrein is een bijzondere plek met verschillende horeca gelegenheden, een echte aanrader tijdens je trip naar Den Bosch.

Brede/Smalle Haven

Deze oude stadshaven is een prachtige plek om het centrum van Den Bosch verder te ontdekken. Dichtbij gelegen de gezellige buurt Uilenburg, met leuke diverse horecagelegenheden. Ook kun je van hieruit de Binnendieze ontdekken, het opstappunt is op loopafstand.

Paleiskwartier

Op loopafstand van de halte Wilhelminaplein bevind zich het Paleiskwartier. Hedendaagse architectuur bekijken en toch op loopafstand van het oude centrum.

Hoe het begon met de Bossche Watertaxi:

Tijdens de Bossche Zomer 2020 hebben we de eerste vaartochten met de watertaxi mogen verzorgen, en hier kun je lezen wat de ervaringen waren van Indebuurt Den Bosch:

De Watertaxi vaart vanaf nu door Den Bosch: ‘Op het water vergeet je alles even’